1. Úvod
  2. /
  3. Spravodajstvo
  4. /
  5. Pozvánky
  6. /
  7. Pozvanie na 38. nemecký evanjelický Kirchentag

Pozvanie na 38. nemecký evanjelický Kirchentag

V úvode februára sa v nemeckom meste Norimberg stretli zástupcovia medzinárodného prípravného výboru Kirchentagu, aby prekonzultovali prípravy na toto ekumenické podujatie. Heslom tohto ročníka je verš z Markovho evanjelia 1,15: „Teraz je čas.“ Priestor na prezentáciu svojich aktivít bude mať aj evanjelická cirkev a. v. na Slovensku, spolu s evanjelickou diakoniou. 38. nemecký evanjelický Kirchentag sa bude konať v dňoch 7. – 11. júna 2023. Poslednýkrát bol prezenčne v Dortmunde v roku 2019. Ekumenický Kirchentag 2021 sa kvôli pandémii mohol konať len digitálne. Dôsledky pandémie koronavírusu pociťujú organizátori veľmi zreteľne ešte aj dnes. Milena Vanini, tlačová tajomníčka festivalu:
„Výzvy, ktorým čelí náš svet, sa stali väčšími. Vojna na Ukrajine, klimatická kríza, sociálna nerovnosť a pokles dôvery v demokraciu- to je len niekoľko príkladov. O to dôležitejšie je, aby sme sa v Norimbergu skutočne stretli. Chceme spoločne oslavovať, ale aj diskutovať, problémy sa dajú riešiť len spoločne a tiež sme si všimli, že mnohí ľudia túžia po súdržnosti. To všetko chceme zažiť na Kirchentagu v Norimbergu.“

V mene organizátorov pozývame všetkých záujemcov o aktívnu účasť na tomto medzinárodnom kresťanskom podujatí. Účastníci zo Slovenska budú mať vstupenku na Kirchentag za zvýhodnenú cenu.

Bližšie informácie sú dostupné na: https://www.kirchentag.de/

Marcela Kmeťová, tajomníčka GBÚ pre zahraničie

Zdieľať na sociálnych sieťach